Hailuodossa on helppo olla onnellinen

Yli 30 vuotta olen ollut Hailuodon lumoissa. Olemme olleet perheen kanssa saarella vuokramökeissä, kesäpiknikillä Marjaniemessä, ystäväni pienessä kesämökissä, päivän pikavisiiteillä.

Syyskesällä 2006 tapasin luotolaisen Eilan, joka omistaa vuonna 1920 rakennetun Piilin maalaistalon. Kun ensimmäisen kerran astuin Piilin pirttiin, haukoin henkeäni: voisinko minä viettää täällä kesäaikaani! Niin meistä tuli Piilin kesäasukkaita, ja hiljalleen talo alkoi käydä tutuksi ja läheiseksi.

Hailuotolaista onnen olotilaani lisää se, että meistä on tullut Eilan kanssa hyvät ystävät. Olemme toistemme ihmisiä. Piilissä saan elää niin kuin tahdon. Minulla on vapaus, jota vuokraemännän kontrolli ei sido.

torstai 16. elokuuta 2012

Rautaletto

Rautaleton pieni kalamökkikylä on melkein tyhjillään. Niin tämäkin asumus, jonka ainoana lukkona on pönkkä ovella. Kurkistimme sisälle, missä aika on pysähtynyt. Yksi mökki siellä oli saanut uudet asukkaat, ja sitä remontoitiin.

Otin toista sataa kuvaa, mutta kuten aina, vain muutamat ovat onnistuneita. Oma suosikkini taitaa olla tämä yllä olevan mökin sisältä otettu ikkunakuva.

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Patenttikorkkipullot

Piilin kuistilla valo siivilöityy kauniisti vanhojen limsapullojen läpi.

Piilin pirtti

Piilin pirtissä on tilaa ja tunnelmaa. Eila-emäntä on itse kirjonut upeat keinutuolinpäälliset.

Vanha aitta

Viime viikonlopun kesävieraani kysyi, olenko kuvannut rakennusten seinähirsiä, koska ne ovat niin kauniita. Olinhan minä kuvannut, mm. tämän aitan nurkan. Piilin pihapiirissä on useita aittoja

Kesäköökin päätyikkuna

Kesäköökin päätyseinää ei ole maalattu. Se harmaantuu kauniisti ja arvokkaasti.

Heijastus

Oulunsalon puolella lauttarannassa lautan heijastus meressä.

tiistai 14. elokuuta 2012

Sumua hailuotolaisen viljapellon yllä


Olen parina iltana ihaillut viljapellon yllä kieppuvaa sumuharsoa ja harjoitellut sen kuvaamista.  

maanantai 13. elokuuta 2012

Vanhat kärryt

Vanhat kärryt vaikuttavat vielä oikein virkeiltä ja työkykyisiltä.

Tervaveneessä

Tervaveneessä tuoksui tietenkin terva, ja tukevan turvallisesti sillä puksuteltiin pieni merimatka Pöllästä Rautalettoon.

Hailuodon Rautaletto

Tänään olimme tervaveneretkellä Rautaletossa. Sää oli yksi kesän parhaita, vaikka ollaankin jo elokuussa.

torstai 2. elokuuta 2012

Tänä kesänä pääsin Hailuotoon ensimmäistä kertaa vasta eilen. Eila-ystävätär oli järjestänyt makoisan kesäaterian heti alkajaisiksi. Piilin pirtin henki onneksi tunsi minut ja rauhoitti kiireisen mieleni. Oli omituinen olo, kun sai vain olla.

Kävin heti herättyäni mustikassa. Vielä saa poimia valikoiden. Suurimmat ja mehevimmät mustikat olivat siellä, missä suopursutkin, siis vähän kosteammassa maastossa. OFFia suihkuttelin päivän parfyymiksi, mutta ötökät pelästyivat vain sentin päähän iholta. Muita ääniä ei kuulunutkaan kuin niiden surinaa, ininää ja pörinää. Nyt menen kesäköökin seinustan penkille puhdistamaan mustikkani. Sinne paistaa luotolainen aurinko melkoisen kirkkaalta taivaalta.

Donnalla on aikaa laskea tähtiä